Очаква се президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да проведат среща в президентството, за да

...
Очаква се президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да проведат среща в президентството, за да
Коментари Харесай

Ще се случат ли исканите рокади в кабинета – президентът и премиерът се срещат

Очаква се  президентът Румен Радев  и служебният  премиер Димитър Главчев  да проведат  среща в  президентството, с цел да обсъдят  рокадите в кабинета.

Главчев първо изиска на мястото на служебния външен министър  Стефан Димитров  посланик номер едно да стане заместник-председателят на ГЕРБ  Даниел Митов , ден по-късно предложи и промяна на министъра на земеделието  Кирил Вътев,  а на негово място да пристигна  Георги Тахов.

Нова приливна вълна от политическо напрежение (ОБЗОР)

Държавният глава съобщи, че  преди срещата в петък няма да разпише указа  за освобождението им.

„ Ще упорствам министър председателят Главчев да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно далечен от всички партии.  В петък ще го поканя да обсъдим неговите оферти за рокади, само че не може да се оферират за министри зам.-председатели на политически партии “, безапелационен беше Радев през миналите дни и добави: „ За външния министър стана ясно от кое място идва заръката. Кой поръча промяната и на земеделския министър, който господин Главчев персонално показа за оставане в служебното държавно управление в дух на последователност и потвърден мениджърски метод. Според вас  не е ли странно министър-председател да си сменя през ден мнението  и обикновено ли е  през ден да сменяме министри? “ .

Служебният премиер  Димитър Главчев  от своя страна   съобщи през вчерашния ден от Брюксел, че след направеното от него предложение за рокади в кабинета,  чака въпреки всичко решението  на президента Румен Радев. И уточни  – ако президентът не се съгласи с неговите оферти, „ отговорността остава в него “. 

„ Готов съм на диалог  когато и да е с президента, какъвто съм провеждал и до момента. Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Ако има някакви други визии по въпроса този, който осуети препоръчаните от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което се случва. Иначе все още и по Конституция отговорността е напълно на служебния министър-председател. Както виждате, всички бягат от отговорност, а аз съм я поел, взимайки мандата. Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава различен поема отговорност “, уточни още Главчев.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР